http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=3373417
El trac de la Pedal Medieval nord ens porta a conèixer zona nord de la comarca de la Segarra per camins i senders. La ruta té un total de 125 Km aproximadament, i és de caràcter circular. Fa una petita incursió a la comarca de la Noguera i l’Anoia. Es visita un total de 19 castells, innumerables construccions amb pedra seca i el jaciment arqueològic de la Guissona Romana.
La ruta és circular i en qualsevol punt de la ruta es pot tornar directament a Guissona per carretera o per camí.
Pedal Medieval tram nord
Segona part de la ruta Pedal Medieval, l'itinerari transcorre per la zona compresa entre la carretera A2 i les comarques de Tarragona. La Sortida i arribada es fa des de Guissona, i repeteix un tram da la primera part de la Pedal Medieval tant a la sortida com a l’arribada. És una ruta on s’acumula uns 1800 m. de desnivell positiu però no te grans pujades, s’acumula a petites dosis, la qual cosa la fa mol més assequible, tot i això els metres i els quilometrés i són.
En aquesta zona no es visiten tants castells com a la zona nord, ja que la major part dels que trobem estan en ruïnes o be ens queden una mica fora de l’itinerari, es possible allargar una mica la ruta i visitar-los.
Considerarem la ruta com a difícil no per la seva dificultat tècnica si no per la seva llargada.
Com que és circular, en qualsevol punt de la ruta es pot tornar directament a Guissona per carretera o per camí.
Pedal Medieval Sud
Pedal Medieval Total
La ruta té un total de 200 Km aproximadament, i és la combinació de sumar el tram nord i sud. És de caràcter circular i fa gairebé tot el perímetre de la Segarra. Fa una petita incursió a la comarca de la Noguera i l’Anoia. Es visita un total de 30 castells amb més o menys bon estat de conservació,dues viles closes, innumerables construccions amb pedra seca i el jaciment arqueològic de la Guissona Romana.
La ruta es pot fer en dues o més etapes. Com que és circular, en qualsevol punt de la ruta es pot tornar directament a Guissona per carretera, per camí o fer nit en qualsevol de les cases de turisme rural que anireu trobant per tota la ruta.