1- ORGANITZACIÓ I RECORREGUT


1.1 La PEDAL MEDIEVAL 2015 és una marxa en btt no competitiva i oberta a tothom. El seu objectiu és donar a conèixer la comarca de la Segarra i alguns dels seus racons amb més història mitjançant la pràctica de la btt.

1.2 La marxa es durà a terme el 24 de maig de 2015. El lloc de sortida i arribada serà el Pavelló Polivalent de Guissona (Rambla dels Segadors, 167). L’hora de sortida seran les 08’00 hores del matí.

1.3 Hi hauran 2 circuits amb les següents característiques:
 Circuit curt: 50 km. i 1.000 m. de desnivell positiu
 Circuit llarg: 110 km. i 2.000 m. de desnivell positiu

1.4 La marxa es disputarà en la modalitat de parelles, és a dir, en equips de 2 persones. Els equips podran estar formats per parelles de 2 homes, 2 dones o mixtes. S’establiran classificacions i rebran premis les primeres parelles de cada categoria i circuit.

1.5 És obligatori que 1 dels 2 membres de la parella porti un dispositiu amb sistema de navegació per GPS per tal de poder seguir el recorregut, ja que tan sols hi hauran senyalitzades les zones de perill, les entrades a corriols i les zones urbanes. És aconsellable que portin dispositiu amb GPS els 2 membres de la parella. En cas de no disposar-ne, hi ha un servei de lloguer de dispositius GPS que es podrà contractar en el moment de dur a terme les inscripcions.

1.6 Hi haurà la possibilitat de llogar un dispositiu GPS, el qual es contractarà en el moment de realitzar les inscripcions. El preu del lloguer és de 25 € per dispositiu, a afegir al preu de la inscripció.

1.7 Els tracks dels 2 recorreguts s’enviaran la mateixa setmana en que es disputi la marxa a través de correu electrònic. Les persones que optin per llogar un dispositiu amb GPS, se’ls hi entregarà amb els tracks ja gravats.

2- INSCRIPCIONS I LLIURAMENT DE DORSALS

2.1 Les inscripcions es podran fer a través del portal www.inscripcions.cat a partir del dia 1 de febrer i fins el 15 de maig. No hi haurà la possibilitat d’inscriure’s el mateix dia de la marxa.

2.2 Els preus de les inscripcions seran de:

 Inscripcions fins el dia 24 d’abril: 46 € la parella
 Inscripcions del 25 d’abril al 15 de maig: 60 € la parella

2.3 Tots els participants hauran d’estar en possessió de la corresponent llicència federativa en vigor. En cas de no disposar-ne, és obligatori contractar l’assegurança d’un dia per l’import de 5 €/persona, a afegir al preu de la inscripció.2.4 L’edat mínima per participar és de 14 anys complerts. Els menors d'edat hauran de presentar autorització dels pares o del tutor legal autoritzant la seva participació. Aquest justificant s'haurà d'enviar anticipadament a l'adreça de correu electrònic info@pedalmedieval.cat o també es podrà portar el mateix dia de la prova i entregar-lo al moment de la recollida dels dorsals.

2.5 El lliurament de dorsals es durà a terme el mateix dia de la marxa a partir de les 06’30 hores i fins 15 min. abans de la sortida.

2.6 Per recollir el dorsal serà necessari presentar el DNI i la corresponent llicència federativa en vigor, en cas de disposar-ne.

2.7 Els drets d’inscripció inclouen:

 Drets de participació en la marxa
 Accés als tracks dels circuits
 Obtenció de dorsal
 Obsequis d’inscripció
 Cronometratges i classificacions
 Avituallaments líquids i sòlids cada 20 km. aproximadament
 Assistència mèdica en cas d’accident
 Tiquet per dinar al restaurant buffet lliure bonArea de Guissona
 Zona de neteja de bicicletes
 Lavabos i zona de dutxes a l’arribada

2.8 La inscripció està limitada a 250 parelles. L’organització es reserva el dret d’admetre més inscripcions en cas d’excedir el límit establert.


3- NORMES A TENIR EN COMPTE PER AL PARTICIPANT

3.1 El temps màxim per realitzar la marxa és de 5 hores per al circuit curt i de 10 hores per al circuit llarg. Passat aquest temps la marxa es donarà per finalitzada.

3.2 Hi haurà diferents punts de control al llarg de cada circuit, a través dels quals els equips hi han d’arribar junts per tal de poder seguir el recorregut. També s’haurà d’arribar junts a la línia d’arribada per poder formar part de la classificació final.

3.3 En cas de que algun dels membres de la parella decideixi abandonar, el seu company/a pot continuar la marxa, però no formarà part de la classificació definitiva. El participant que abandoni la marxa ho ha de notificar a l’organització immediatament per telèfon o en el punt de control més proper.

3.4 Cal respectar les normes de circulació i tenir en compte que els camins i carreteres no estaran tancats al trànsit habitual.

3.5 L’organització de la pedalada no es responsabilitza dels danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllarà per evitar-los. Cada participant serà responsable dels seus actes.

3.6 S’ha de ser respectuós amb el medi ambient i amb els altres participants. Només podeu llençar envasos i deixalles en els llocs indicats. El fet de no complir aquesta norma pot ser motiu d’expulsió de la marxa.

3.7 El dorsal de cada participant haurà de situar-se a la part davantera de la bicicleta i haurà de ser sempre visible.

3.8 És obligatori l’ús del casc durant tot el recorregut.

3.9 No és obligatori, però sí recomanable, que els 2 membres de la parella portin el mateix maillot o vesteixin de forma similar. També es recomanable portar telèfon mòbil durant el transcurs de la marxa.

3.10 Els participants autoritzen la publicació d’imatges que es puguin prendre al llarg de la marxa.

3.11 S’han de respectar les indicacions de qualsevol membre de l’organització durant tot el transcurs de la jornada. Els membres de la organització aniran degudament vestits per a una fàcil identificació.

3.12 L’organització es reserva el dret de modificar els recorreguts davant de qualsevol circumstància.

3.13 Si per causes de força major (meteorològiques o de qualsevol altre tipus) no es pogués dur a terme la prova, en cap cas es farà el retorn de l’import de la inscripció, si bé es guardarà l’obsequi al participant inscrit per entregar-li segons correu electrònic que se li enviarà.

3.14 Tot inscrit renuncia a presentar qualsevol querella contra l’organització.

3.15 Tot el que no quedi especificat en aquest reglament, queda sota la decisió de l’organització.

3.16 Inscriure’s a la PEDAL MEDIEVAL 2015suposa l’acceptació d’aquest reglament.